Spisning i ARENA SYD

Sønderjyske frikadeller med snysk

 

Antal:

10 Portioner

Ret : Hovedretter

I
ngrediens :Blandet kød

Oprindelsesland :
Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2004-10-20

 




 

 

Ingredienser:

 

 

 

Snysk:

20

 dl.

Vand

10

 dl.

Mælk

1000

 g.

Kartofler i tern

400

 g.

Gulerødder i tern

300

 g.

Bønner snittede

300

 g.

Ærter

360

 g.

Oscar Lys Basis

 

 

Santa Maria Persille

 

 

Santa Maria Sort Peber stødt

 

 

 
 

 

Sønderjydske frikadeller:

1200

 g.

Hakket kalv og flæsk

250

 g.

Kogte kartofler

100

 g.

Rasp

2

 

Mellemstore løg

3

 

Æg

1.5

 dl.

Mælk

 

 

Santa Maria Allehånde stødt

 

 

Santa Maria Nellike stødt

 

 

Santa Maria Sort Peber stødt

 

 

Salt

 

 

 
 

Forklaring:

Snysk:
Bring vandet i kog. Gulerødder og bønner koges med i 5 min. Derefter tilsættes kartof-lerne og det koger yderligere i 10 min. Mælken tilsættes sammen med Oscar Lys Basis. Retten kogens igennem under omrøring. Ærterne vendes i retten, der smages til med salt og Santa Maria sort peber. Drys med persille ved udportionering i dyb tallerken.

NB: Spæd evt. med mælk til lind konsistens.

Frikadeller på sønderjysk: Flæskefars blandes med rasp og kogte kartofler, lidt stødt allehånde og nellike. Frikadellerne spises ved siden af med rugbrød.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.07 | 19:08

Mangler opskrift på fiske frikadeller den vi lavede af langen.

...
10.10 | 16:12

Hej Allan,

Jeg savner opskriften på de lækre blinis I serverede til Seniordag i år.

Hilsen Ulla

...
19.08 | 12:36

Tusind tak til Ernst& Leif for en rigtig fin arrangeret udflugt .vi så den Genfundne bro,igen fik noget dejlig mad turen varede fraa 8,30-23,00

...
27.05 | 15:48

Super dejlige billeder

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE