Ragu alla Bolognese
4 portioner
1 løg
1 bladselleri
1 stor gulerod
150 gr røget bacon
750 gr hakket blandet fars
750 ml tomatpure
Olivenolie
Salt og pepper
Hak grøntsagerne fint. I en stegegryde/pande svits løgene i olivenolien og når de er godt bløde tilsæt selleri og gulerod. Nu skal det simre i god tid 5-8 minutter. Hak i mellemtiden bacon fint
og bland det i sammen med grøntsagerne. Efter 5-8 minutter tilsættes farsen lidt ad gangen. Den skal presses godt ud så den ikke klumper til store stykker. Derfor er det bedst at tage lidt af gangen af kødet. Når alt kødet
er kommet i og det er stegt godt igennem uden klumpede stykker, tilsættes salt og pepper og herefter tomatpure. Skru ned på laveste blus og lad det simre uden låg mindst 30 minutter og gerne 1-2 timer. Er sovsen for tør kan man hælde
lidt vand i.
Kog den ønskede paste i saltet vand og bland med bolognese sovsen. Serveres med friskrevet parmesanost.